Permanente make-up

Droom jij ook van perfecte wenkbrauwen die je niet meer hoeft bij te tekenen? Dan is Permanente Make-up iets voor jou. Het is een uitkomst voor ieder die veel tijd besteedt aan het tekenen van de wenkbrauwen. Met permanente make-up bespaar je veel tijd en zie je er op elk moment van de dag verzorgd uit.

PMU

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit kan machinaal met een flinterdunne naaldmodule. Met permanente make-up kun je de wenkbrauwen verfraaien. De pigmentatie zal geleidelijk na 1 tot 1,5 jaar gelijkmatig vervagen. De houdbaarheid is afhankelijk van het huidtype, nazorg en levensstijl.

Mogelijkheden:

Werkwijze & behandeling

Een permanente make-up behandeling bestaat altijd uit twee behandelingen. Na de eerste behandeling zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Tijdens deze behandeling wordt uitvoerig ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm, intensiteit en de kleur van het pigment. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld dat wordt afgestemd op jouw huidtype, leeftijd, haarkleur en persoonlijkheid.

Circa 8 á 10 weken na de eerste behandeling vindt de nabehandeling plaats. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat. Tijdens de nabehandeling kunnen correcties aangebracht worden.

Herstel en heling van de huid

Met de juiste verzorging duurt het 2 tot 3 weken tot de behandelde huid genezen is. De huid heeft tot 6 weken nodig om de kleur van de pigmentatie goed op te nemen. Binnen 10 weken keert het pigment geleidelijk terug met behulp van natuurlijke celvernieuwing.

Veilige pigmenten van Swiss Color

De juiste basis van elke PMU behandeling zijn de pigmenten. De veiligheid van pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) die de chemische en microbiologische contaminatie van tatoeagekleurstoffen onderzoekt.

Boudoir kiest bewust voor de pigmenten van Swiss Color. Swiss Color ® pigmenten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en hygiëne en worden gebruikt voor zowel cosmetische- als paramedische toepassingen. De pigmenten worden van het begin tot het einde van de productie gedocumenteerd en alle ingrediënten zijn terug te vinden in de INCI lijst en zijn GGD-gekeurd.

In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Om die reden dient voor de behandeling het ‘intake formulier’ te worden ingevuld. Op deze manier kunnen we de medische achtergrond achterhalen en op een veilige en verantwoorde manier omgaan met eventuele contra-indicaties. 

Afspraak inplannen

Wil je een afspraak maken voor PMU? Maak dan eerst een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek. Hierin bespreken we je wensen, de technieken en mogelijkheden. Na de intake kun je bij ons in de salon je afspraak inplannen voor PMU.